Åpningstalen til Lisbeth Dahl Lundgren // Kunstnerforbundet

Gikk du glipp av åpningen av utstillingen på Kunstnerforbundet 7. februar? Her kan du lese åpningstalen til Lisbeth Dahl Lundgren, daglig leder i Kunstnerforbundet, som sto for den ofisielle åpningen av Paul Brands utstilling.

«Folk flest at Paul Brand egentlig er fra Sveits, men det er såpass lenge siden, at vi for lengst har adoptert ham som norsk og som norsk kunstner. Selv om det fortsatt er noe med dialekten – et sjarmerende kjennetegn han for alltid må beholde.

Når man kjenner ham, og har hørt han fortelle litt om seg selv, kan det virke som mye av livet hans, og også Pauls kunstneriske virke egentlig, ble til ved rekke tilfeldige hendelser.

For selv om Paul egentlig hadde en kunstutdanning fra hjemlandet, var det i designerfaget han var, før han ble spurt om å lage en skulptur for Norges Industriforbund. Det gjorde han så bra at det ble hans gjennombrudd som kunstner. Og han ble en mangslungen utøver som defineres om maler, grafiker og billedhugger.

Like tilfeldig som han ble kunstner, ble han interesse for de matematiske prinsippene vekket. Et godt og interessant møte med en matematiker, gjorde at han adopterte en interesse, som lenge og kanskje enda ligger til grunn for uttrykket hans. Han er ganske god til å forklare noen av prinsippene. Det jeg forstår er at det magiske kvadrat var et godt utgangspunkt for videre utvikling.

Paul Brand har laget mange store flotte og også omdiskuterte utsmykninger. For noen år siden laget han inngangsdøren til Universitetsbiblioteket i Oslo, i kobber som materiale. Og det er rester av denne vi nå kan se på gulvet her hos oss.

For Paul er også en kunstens gjenbruker. To bilder i salene i 2.etasje har nemlig vært hos oss før, men har dere sett de tidligere, vil dere aldri kjent dem igjen, for verkene hans er ikke statiske, men – alltid er i en prosess.

Paul Brand jobber svært internasjonalt – har hatt flere separatutstillinger og deltatt på mange kollektive utstillinger i utlandet. Paul – vi er svært begeistret for å ha deg i huset hos oss – for sjette gang….! Før du om få uker åpner igjen åpner utstiling i Tyskland.»

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

  • Kontakt:

    paul.brand??@gmail.com Postadresse: Tøyengt. 13, 0190 OSLO
%d bloggere like this: